OKULUMUZUN TARİHÇESİ:

Alibeyköy,İstanbul'un Eyüpsultan ilçesi sınırları içinde bir semttir.Tarihinde mısır tarlaları ile bilindiğinden günümüzde aynı tarlalardan eser olmamasına rağmen semtin girişindeki dev mısır heykelinden de görülebileceği gibi semtin sembolü olarak seçilmiştir.Alibeyköy'e adını veren Ali Bey Karesi Beyliği Emirlerinden Evrenos Gazi'nin oğlu Ali Beydir.

Okulumuz 1931 yılında Alibey İlkokulu olarak eğitim öğretime açıldı.O zaman 30 kadar öğrencisi olduğu,bahçesinde sık ceviz ağaçları bulunduğu,bir tarihi tekke olduğu ve okul çeşmesinin suyunun tepelerden geldiği bilinmektedir.

Daha sonra 1960 yılında ilk bina ihtiyaca cevap veremediğinden geçici olarak barakalarda eğitime devam edilmiş ve 1968 yılında bundan önceki binası yapılarak burada eğitime geçilmiş olup ismide Alibeyköy İlkokulu olmuştur.O yıllarda 16 derslik ve 800 kadar öğrencisi ile döneminin en görkemli okullarından biri olmuş ve yörenin uzun zaman eğitim ve öğretim ihtiyacını karşılamıştır.1986 yılında isminin halk ve kurumlar arasında Alibeyköy İlkokulu ve Alibeyköy Merkez İlkokulu ikilemi karışıklığa yol açmaya başlamış ve yeni isim arayışı gündeme gelmiş olup,dönemin idarecileri tarafından da İstiklal Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un mezarının Eyüpsultan Edirnekapı Şehitliğinde bulunması ve adının bir İlkokulda yaşatılması düşüncesi ile şairimizin adı okulumuza verilmiştir.

1997 yılında 8 yıllık zorunlu eğitime geçilmesi ile de ilköğretim okulu olmuştur.Okul binası mevcut ihtiyaca cevap vermediği için,2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında yıkılmış,yerine yeni binanın inşaatı başlamıştır.2014 yılında yeni bina hizmete girmiştir.Okulumuz binası kalorifer ile ısınmakta olup,bütün spor aktivitelerinin yapılabileceği oyun alanlarına sahip bahçesi bulunmaktadır.

Yayın: 29.10.2019 - Güncelleme: 18.04.2024 13:19 - Görüntülenme: 1519

Etiketler :